Hvem er vi?

Vi hedder Claus og Susanne Wehnert. Vi har været gift siden 1984,og vi fik vores første huskat allerede i 1982. Susanne er vokset op med både katte, hunde og heste. Claus er kun vokset op med hunde,men lærte hurtigt at elske katte.
I 1988 fik vi vores første birma. Det var en dejlig blåmasket pige der hed Gramroligheds Cordelia. Hun var en speciel kat for os. Selvom hun havde en løber på det ene forben, tog vi hende med på udstillinger nu og da. Selvfølgelig fik hun ikke på noget tidspunkt certifikat, men vi holdt øjne og ører åbne og lærte en masse på den måde, så det var ingelunde spildt tid.
Vi ville også gerne prøve at have "bare lige ét" kuld, så i foråret 1992 købte vi en dejlig hankat til hende, store brunmaskede Liden Kirstens Pavarotti. Hun brød sig imidlertid ikke meget om ham, og hun fik aldrig killinger.
Susanne i sit mekka: Hanover Shoe Farms, Pennsylvania, et af verdens største travhestestutterier. September 2015
Da vi til sidst gav op, købte vi en ny blåmasket pige fra Holland.
Det var Shanta da Terra Nova, som blev stammoder til vores opdræt.
Cordelia lærte aldrig at leve sammen med Shanta, og efter 6 måneders ufred blev Cordelia adopteret af et ældre ægtepar i vores nabolag, som lige havde mistet sin elskede huskat. Det var utrolig svært at skulle sige farvel til hende, men hun elskede at være husets eneste prinsesse, som blev håndfoderet med laksebidder hver dag og sov på silkepuder...!
I det mindste var Shanta i stand til at lave endog meget pæne killinger. Vi udstillede hende til International Champion med stor fornøjelse, med en enkelt Best In Show og flere nomineringer til følge.
Men det blev Pavarotti, der virkelig gav os erfaringer. Vi udstillede ham hele vejen til Euro Champion. Han var en pragtfuld show kat- altid en gentleman med utallige hjerter skrevet på dommersedlerne. Vi udstillede ham stadig længe efter han var kommet i klasse 1, men mest i veteran eller avlsklassen. Han forblev den perfekte gentleman vandt adskillige kokarderog pokaler i disse klasser.
Fra Shanta og Pavarottis første kuld, beholdt vi en smuk brunmasket hun med navnet Aristocat. Hun fik sit navn fra Disney tegnefilmen af samme navn - de andre blev kaldt Ariël og Aladdin. Aristocat blev den JYRAKs 2. bedste killing/ungdyr i 1994. Vi blev Euro Champion og gik så i avl i nogle år.Efter endt avlskarriere startede hun på udstillingerne igen, og fra hun var 10 til hun blev 12 gik hun sejrsgang på udstillingerne og formåede som pensionist at hente best in shows nok til en DSM titel, til at pynte på visitkortet ved siden af den DM titel hun hentede i avlen! Hun var lige som sin mor en excellent mor. I 1994 gik vi ud og købte en ny hankat til hende også.
Det var en chokolademasket han på engelske linier, Alko van de Wissewasjes, som vi fandt i Holland. Det var kærlighed ved første blik - vi måtte bare have ham. Heldigvis var Aristocat mere tilfreds med vores valg end Cordelia var... Sammen har de lavet nogle dejlige killinger, og vi beholdt en chokolamasket hun fra deres første kuld, Kiss From A Rose, som fik sit navn fra titelsangen til filmen Batman Forever. Kiss leverede hovedsageligt sønner, men endelig i 1999 lykkedes det at få en datter. Vi beholdt Easy Come, Easy Go, en chokolademasket hun, som opnåede at blive nr. 1 på Birmaklubbens Baby Top 3 1999. Desværre mistede vi hende i narkose under en rutineoperation.
Efter Kisser beholdt vi også Access Denied, en dejlig chokolademasket hankat, hvis far var legendariske Aljev von Achor, som vi fik lov at låne i Schweiz. Fra ham fik vi X-It On Main Street, nok en chokolademasket han.

Hvad laver vi, når ikke vi har travlt med kat? Claus er portør på Vejle Sygehus. Susanne arbejder 2 jobs, dels som natportier på et stort, kendt hotel i Horsens og dels et morgenjob i Arbejdernes Landsbank i Horsens. Susanne er formand for Jydsk Racekatte Klub siden 2009 - det går der mildt sagt en del tid med, foruden næstformand i Felis Danica. Vi holder af at rejse, vores favoritdestination er USA, og vi har for længst sat fod i samtlige 50 stater - no kidding! Vi bor i et gammelt hus midt i Horsens. Hunkatte og kastrater færdes overalt, hankattene går separat med en netdør, så de kan følge med i husets puls. Haven er indhegnet, så birmaerne ikke går nogen steder - og europeerne for det meste bliver på matriklen, omend især Søren Sko synes godt om at besøge naboerne nu og da.

Start * Hankatte * Hunkatte * Kastrater * Korthår * Killinger * Info-sider * Links * Email