Vi har både Europæisk korthår og Hellig Birma:
Europeen er en kernesund, intellingent og ukompliceret race, den sidste oprindelige race i Europa. Desværre er racen alt for lidt kendt og forveksles ofte med huskatte! Men hvor den moderne huskat er et mix af vores gamle gårdkat og fritløbende racekatte, er Europeen målrettet opdrættet korthårsrace i oprindelige farver og mønstre og nix weiter! Racen er så lavt nede i antal, at det svenske Landbrugsministerium for flere år siden satten den på listen over truede racer! Det er en meget trist udvikling for denne robuste og kærlige race. I Danmark står det lige så skidt til, der er desværre kun få seriøse opdrættere tilbage, omkring håndfuld.
Birmaen er helt anderledes "påtrængende" :-) Man kan sagtens mærke, at her er en race der i generationer er opdrættet og opvokset i folks stuer og soveværelser. Den er kærlig og imødekommende, og den trives oftest skidt alene. Den deltager i alt hvad dens familie foretager sig. Den er ikke nær så intelligent som europeen, men den er som regel langt mere selskabelig. Hvor europeen sagtens kan underholde sig selv lidt, så forventer birmaen daglig underholdning og deltagelse i alting!

Killinger 2020:

Årets killingesæson er i fuld gang. Vi 2 flotte kuld europeer med hele 11 killinger tilsammen, og pt. 1 lille kuld birmaer, med flere på vej senere på sommeren!

Kuld født 30. maj:
Europe kuld:
Billeder af F-kuldet; åbner i separat vindue!
Wehnert´s Lavendel har født kuld efter svenske Ooo Zorilla Chocolate and Vanilla:
* Firefox, rød klassisk tabby han (ledig)
* Flintstone, rød klassisk tabby han (ledig)
* Franz Jäger, sort klassisk tabby han (reserveret)
* Flora Danica, sort tortie klassisk tabby hun (reserveret)
* Flower Power, sort tortie klassisk tabby hun (solgt)
* Fair Lady, sort klassisk tabby hun (reserveret)

Kuld født 26. juni:
Hellig birma kuld:
Wehnert´s Key West har født kuld efter Wehnert´s Vanderbilt:
* Go West, chokoladetabbymasket han * Green Card, chokoladetabbymasket hun

Kuld født 4. juli:
Europe
Wehnert´s Arti´mis har født sit første kuld, efter Ooo Zorilla Chocolate and Vanilla
* 2 hanner, sort klassisk tabby (ledige) * 2 hunner, sort klassisk tabby (ledige)

Kuld ventes ultimo juli:
Hellig birma:
Wehnert´s Yessir, To The Moon! venter sit første kuld efter Nine Bell´s Rhinestone Cowboy.

Kuld ventes primo august:
Wehnert´s Where Angels Rest venter kuld efter Wehnert´s Vanderbilt

Vi har pt. følgende voksne som søger nyt hjem:

Europe: Dollie er en smuk sort klassisk tabby kastrat hun med flot mønster. Hun har givet os fine kuld, men er nu pensioneret. Hun bryder sig på ingen måde om de andre hunkattes "småskravl" - hun har absolut ingen ambitioner om at være en rar bedstemor. Hun vil derfor gerne have en ny familie, hvor man ikke risikerer at løbe på små killinger hele sommeren. Hun er selvfølgelig passet med vaccinationer, senest vaccineret og dyrlægechecket juli 2020.

Europe: Lavendel ønsker sig en god plads efter endt avlskarriere i slutningen af august. Hun er nem og sød at udstille, kører pænt i bil og er i det hele taget nem at omgåes. Hun vil gerne bo sammen med fx. sin mor Dollie, eller en af killingerne. Hun er selvfølgelig passet med vaccinationer, senest vaccineret og dyrlægechecket juli 2020. Hun bliver neutraliseret medio august og er herefter klar til nyt hjem, når killingerne fylder 12 uger og operationssåret er helet fuldstændigt op; ca. 1. september. Hellig birma: Viva Las vegas er en super sød chokolademasket kastrat hun, som gerne vil bo sammen med søde mennesker, og evt. en anden rar kat (fx. Dollie, se ovenfor) eller en killing herfra. Nem og sød at omgåes. Elsker at blive børstet, og vil passe fint hos nogen der er meget hjemme. Næppe god til helt små børn! Hun er selvfølgelig passet med vaccinationer, senest vaccineret og dyrlægechecket juli 2020.


Vores killinger er dejlige, velpassede familiekatte, som primært sælges som kæle- og krammedyr. Som man kan se ovenfor er de en hel del i hænder, mens de vokser op :)
Vores kælekillinger sælges med fuld "pakkeløsning":
* Vaccineret 2 gange, første gang i 6-7 ugers alderen; EU pas såfremt det er en kat der kan udstilles.
* Neutraliseret
* Ormebehandlet
* Chipmærket
* Felis Danica stamtavle
* Registreret i Det Danske Katteregister
* Agria Altid forsikring, som ny ejer opfordres til at fortsætte!

Enkelte killinger får lov at gå ud til avl, hvis det er til det rigtige hjem. Det omfatter bl.a. at man er medlem af en hovedklub under Felis Danica.
Vi slipper normalt ikke killingerne før de er ml. 14-16 uger gamle.

Hurtige FAQ:
Nej, vi sælger ikke killinger uden stamtavle.
Nej, vi sælger ikke killinger på afdrag.
Ja, man kan få prisen at vide: Birmakillinger til kæl koster kr. 6800,- og europekillinger koster kr. 5800,-
Ja, det er lettere at få lov at købe en europekilling til avl end en birma.

Hvad så med at præge sin nye killing, når man skal vente til den er 14, måske 16 uger gammel, før den flytter? En killing præges på mennesker, når den er mellem 3 og 7 uger gammel! Det er altså i høj grad op til opdrætteren at sørge for, at den bliver glad for mennesker. Vores killinger er i hænder fra de er nyfødte. Den er altså i forvejen glad for menneskers selskab og har lige så let ved at tilpasse sig sit nye liv, som en killing på kun 12 uger. Til gengæld når dens immunforsvar er være så meget mere klar til at flytte til nye omgivelser i forhold til en killing, der kun lige er fyldt 12 uger.
Hvad med vækst, når den er tidligt neutraliseret? Det er ikke et rigtigt problem! Væsthormoner dannes i hypofysen, altså i hjernen, så væksten fortsætter uanfægtet, at den er neutraliseret nogle månender tidligere end nogle af dens kolleger. Det man fjerner ved tidlig neutralisation er *kønshormoner* - altså kattens kønsdrift, ikke andet.
Vil du gerne vide mere om tidlig neutralisation? Se CFA´s artikel om emnet.

Enkelte killinger sælges med åben stamtavle efter nærmere aftale. For at komme i betragtning til en uneutraliseret hunkilling, forventer vi erfaring som katteejer og som udstiller af min. en kastrat, så man ved, hvad man går ind til! Hankillinger sælges ikke til avl, medmindre man har min. 3 års erfaring med opdræt, samt kan give en fornuftig forklaring på hvor han skal gå, når han begynder at strinte........ Strenge krav? De er for kattens skyld!

Killingerne sælges kun til absolut gode og blivende hjem!
Billeder maj 2010
B-kuld 2016Flere billeder:
Kittens July

Start * Hankatte * Hunkatte * Kastrater * Korthår * Killinger * Info-sider * Links * Email