Vi har både Europæisk korthår og Hellig Birma:
Europeen er en kernesund, intellingent og ukompliceret race, den sidste oprindelige race i Europa. Desværre er racen alt for lidt kendt og forveksles ofte med huskatte! Men hvor den moderne huskat er et mix af vores gamle gårdkat og fritløbende racekatte, er Europeen målrettet opdrættet korthårsrace i oprindelige farver og mønstre og nix weiter! Racen er så lavt nede i antal, at det svenske Landbrugsministerium for flere år siden satten den på listen over truede racer! Det er en meget trist udvikling for denne robuste og kærlige race. I Danmark står det lige så skidt til, der er igen desværre kun få seriøse opdrættere tilbage, under en håndfuld.
Birmaen er helt anderledes "påtrængende" :-) Man kan sagtens mærke, at her er en race der i generationer er opdrættet og opvokset i folks stuer og soveværelser. Den er kærlig og imødekommende, og den trives oftest skidt alene. Den deltager i alt hvad dens familie foretager sig. Den er ikke nær så intelligent som europeen, men den er som regel langt mere selskabelig. Hvor europeen sagtens kan underholde sig selv lidt, så forventer birmaen daglig underholdning og deltagelse i alting!

Killinger 2017:

Årets killingesæson er så småt igang. Vi forventer 3-4 kuld birmaer og 2 kuld europeer.

Kuld født 17. april:
Wehnert´s Viva Las Vegas har født kuld efter danske Nuance´s Moonlight
* Joker, brunmasket han med meget sorte fusser, helt klart til kæl :)
Kuld født 23. april:
Wehnert´s Xunshine har født kuld efter Wehnert´s Casino Royale
* Kokomo Beach, blåmasket han, kælekat
Kuld født 28. maj: Europe kuld:
Wehnert´s Vega har været i Finland og har kuld efter IC FI*Katinhännän Time Detective Steel (EUR ns)
* Wehnert´s Mascot, sort spottet han
* Wehnert´s Mariehøne, sort hun


Her er killingerne 22 timer gamle. Der er lige skiftet underlag, og Vega er den første der lægger sig til rette igen, mens Dollie lige strækker ben:


Billeder af killingerne fra sidste år: D og E killingerneVi har pt. følgende voksne som søger nyt hjem:

Pt. ingen voksne til omplacering.


Vores killinger er dejlige, velpassede familiekatte, som primært sælges som kæle- og krammedyr. Som man kan se ovenfor er de en hel del i hænder, mens de vokser op :)
Vores kælekillinger sælges udelukkende med fuld "pakkeløsning":
* Vaccineret 3 gange, første gang i 6 ugers alderen; EU pas såfremt det er en kat der kan udstilles.
* Neutraliseret
* Ormebehandlet
* Chipmærket
* Felis Danica stamtavle
* Registreret i Det Danske Katteregister

Enkelte killinger får lov at gå ud til avl, hvis det er til det rigtige hjem. Det omfatter bl.a. at man er medlem af en hovedklub under Felis Danica.
Vi slipper normalt ikke killingerne før det er ml. 14-16 uger gamle.
Hurtige FAQ:
Nej, vi sælger ikke killinger uden stamtavle.
Nej, vi sælger ikke killinger allerede når de er 12 uger - vi mener det er for tidligt for de fleste af vores killinger.
Nej, vi sælger ikke killinger på afdrag.
Ja, man kan få prisen at vide: Birmakillinger til kæl koster kr. 6000,- og europekillinger koster kr. 5000,-
Ja, det er lettere at få lov at købe en europekilling til avl end en birma.

Hvad så med at præge sin nye killing? En killing præges på mennesker, når den er mellem 3 og 7 uger gammel! Det er altså i høj grad op til opdrætteren at sørge for, at den bliver glad for mennesker. Vores killinger er i hænder fra de er nyfødte. Den er altså i forvejen glad for menneskers selskab og har lige så let ved at tilpasse sig sit nye liv, som en killing på kun 12 uger. Til gengæld når dens immunforsvar er være så meget mere klar til at flytte til nye omgivelser i forhold til en killing, der kun lige er fyldt 12 uger.
Hvad med vækst, når den er tidligt neutraliseret? Det er ikke et rigtigt problem! Væsthormoner dannes i hypofysen, altså i hjernen, så væksten fortsætter uanfægtet, at den er neutraliseret nogle månender tidligere end nogle af dens kolleger. Det man fjerner ved tidlig neutralisation er *kønshormoner* - altså kattens kønsdrift, ikke andet.
Vil du gerne vide mere om tidlig neutralisation? Se CFA´s artikel om emnet.

Enkelte killinger sælges med åben stamtavle efter nærmere aftale. For at komme i betragtning til en uneutraliseret hunkilling, forventer vi erfaring som katteejer og som udstiller af min. en kastrat, så man ved, hvad man går ind til! Hankillinger sælges ikke til avl, medmindre man har min. 3 års erfaring med opdræt, samt kan give en fornuftig forklaring på hvor han skal gå, når han begynder at strinte........ Strenge krav? De er for kattens skyld!
Undrer du dig over hvorfor vi ikke sælger uneutraliserede killinger til folk vi ikke kender godt i forvejen? I stedet for at holde lange foredrag vil vi gerne vise dig, hvilke forhold det er vi forsøger at forhindre vores killinger ender med at leve under: Kattehandel - forhold som de færreste ved findes i Danmark, men som desværre er meget aktuelle! Kun opdrætteren selv kan sørge for at gøre sine killinger uinteressante for den slags mennesker....! Derfor neutraliserer vi tidligt, dvs. inden killingen flytter hjemmefra.

Killingerne sælges kun til absolut gode og blivende hjem!
Billeder maj 2010
B-kuld 2016Flere billeder:
Kittens July

Start * Hankatte * Hunkatte * Kastrater * Korthår * Killinger * Info-sider * Links * Email