Killinger...

Quest

Hvad koster en killing?

Dette er ofte set første spørgsmål der stilles. En killing, som kun skal bruges som kæledyr koster kr. 5500,00. Den kommer som "pakkeløsning", færdigvaccineret og neutraliseret. Hvis man ønsker sig en killing at gå på udstilling med, koster den samme pris som kastrat, hvorimod en killing med åben stamtavle koster fra ca. kr. 7000,00 og opad... Bemærk, at der aldrig kan gives nogen garanti for en killings formåen på udstilling. Selv om du køber en killing, der er endog rigtigt pæn, så betyder det jo ikke, at det er den eneste rigtigt pæne killing, der er blevet født det år.
Ariel

Hvad får jeg for mine penge?

En sund og glad killing, som gennem hele sin opvækst har været i menneskehænder. Den er kælen og tillidsfuld, fordi den er vant til mennesker og har kun haft gode oplevelser med dem. Den er vaccineret to gange hos en anerkendt dyrlæge, som også har kontrolleret dens sundhedstilstand. Vaccinen dækker kattesyge og katteinfluenza. Den gives, når killingen er ca. 11 uger og ca. 15 uger - altså ca. en uge før den er klar til at flytte hjemmefra. (Hvis man køber sin killing som 12 uger gammel skal man altså selv sørge for at gå til dyrlæge og få den revaccineret, samt endnu senere neutraliseret!). Vi giver ikke rutinemæssigt ormekur. Vi får i stedet lavet en afføringsprøve, og hvis der ikke er noget fund, får killingen ingen ormekur. Husk at en ormekur ikke kan *forebygge* noget - den kan kun udrydde orm, hvis de allerede er der.
Killingen er garanteret FIV og FeLV negativ.
Den har også en stamtavle, hvor du kan se hvad dens forfædre hedder i 4 generationer bagud. Stamtavlen er udstedt af Felis Danica og er anerkendt i det meste af verden.

Må jeg selv få killinger med den senere?

Kig i stamtavlen! Der kan være forskellige årsager til, at en opdrætter stempler stamtavlen med "må ikke anvendes til avl". Hvis din killing har et sådant stempel i sin stamtavle må du ikke få kuld med din killing senere. Du har heller ikke skyggen af chance for at få stamtavler på disse killinger, hvis du alligevel vælger at overtræde forbuddet - udover det kedelige faktum, at du risikerer at blive alvorligt uvenner med din opdrætter! Tal det igennem med din opdrætter inden du køber killing - hvis du har ambitioner om at prøve selv at have kuld, kan du lige så godt vælge den rigtige killing til formålet og komme godt fra start. Som hovedregel er ALLE vores kælekillinger udstyret med et avlsforbud i stamtavlen. Der er ikke nødvendigvis noget i vejen med killingen, som gør at den ikke ville kunne bruges som avlskat. men man får hvad man betaler for. En kælekat er en kat med avlsforbud, så enkelt er det.

Hvad har jeg ellers brug for?

Fabiola Når du henter din killing hjem er det en god ide´ allerede at have investeret i det mest basale udstyr:
Det er en dårlig ide´ at sidde med killingen på skødet i bilen. Du skal alligevel bruge transportkurven senere, når killingen skal revaccineres. Skulle uheldet være ude, kan det redde dens liv, at du har sørget for forsvarlig transport!
De fleste opdrættere vil udstyre dig med en "madpakke" bestående af det foder, som killingen er vant til at spise. Hvis du vælger at skifte til et andet fodermærke, så prøv at gøre det langsomt - for brat foderskifte kan give dårlig mave.

Kan jeg købe en killing her?

Måske! Vi har jævnligt killinger til salg, men det er ikke en fabrik og måske har vi ikke en i lige netop den farve, køn eller kvalitet du søger. Du kan vælge enten at vente på den rette killing eller vi henviser til andre opdrættere, som måske har ønskekillingen. Vi stiller ikke urimelige krav til vores killingekøbere - men du skal vide, at du ved at købe en killing påtager dig ansvaret for et levende væsen - med både alle de fornøjelser og udgifter der følger med. Hvis du er klar til det er du velkommen til at kontakte os. Hvis du gerne bare vil komme og kigge lidt er du naturligvis også velkommen til det.